Home Het laatste nieuws

Nieuws

Hieronder vind je wetenswaardigheden van Grand Café de Liefde en korte verslagjes van activiteiten die al hebben plaatsgevonden.

wijziging programma

Ons evenement champagne proeven bij Monopole is vanwege de collegetour van JCI verplaatst naar het voorjaar 2019.
Voor de kerst staat er nog een cocktailworkshop op het programma. Heel binnenkort meer informatie. Let op; deze workshop vindt op een andere locatie plaats.

Ons evenement champagne proeven bij Monopole is vanwege de collegetour van JCI verplaatst naar het voorjaar. Voor de kerst staat er nog een cocktailworkshop op het programma. Heel binnenkort meer informatie. Let op; deze workshop vindt op een andere locatie plaats.   Voor onze events geldt: altijd aanmelden, zodat we bij wijziging van een programma iedereen kunnen informeren.  

16 November 2018 Lees meer

update

01 Oktober 2018 Lees meer

vol trots presenteren wij het nieuwste ontwerp

Vol trots presenteren wij je het nieuwste ontwerp van het pand dat Grand Café de Liefde aan de boulevard in Harderwijk gaat exploiteren.
Hieronder lees je het persbericht dat de initiatiefnemers van het Paviljoen vanavond na de gevoerde gesprekken met wethouder, raad en omwonenden versturen naar de media.
We kunnen bijna niet wachten om daar straks met je het glas te heffen!

PERSBERICHT   Paviljoen Harderwijk en Grand Café de Liefde willen verrijking voor de buurt   Initiatiefnemers zoeken contact met omwonenden   Gert Breman en Wouter Timmers, initiatiefnemers van het beoogde Paviljoen Harderwijk op de hoek van de Havendam en Strandboulevard-Oost, hebben opnieuw contact gezocht met de omwonenden, van wie sommigen bezwaar maken tegen de bouw. Maandag hebben zij na presentatie van het aangepaste ontwerp van het pand aan de wethouder en de projectleider van Waterfront, hun plannen toegelicht aan de fractieleden in de raad en daarna gingen zij opnieuw de verbinding aan met de buurtbewoners. Het plan voor het paviljoen, en uiteindelijk voor Grand Café de Liefde, werd vorig jaar uit vier ontwerpen gekozen door VOF Waterfront en voldoet aan de bepalingen van het bestemmingsplan, aldus Breman en Timmers.   In de vergadering van de Commissie Ruimte van donderdag 28 juni uitten enkele omwonenden van de Havendam hun zorgen over de voorgenomen bouw van het Paviljoen Harderwijk. Dat deden zij daarna ook in de media. Breman en Timmers leggen echter graag uit waarom hun winnende ontwerp en de achterliggende ideeën een verrijking zijn voor de buurt.   “Het paviljoen wordt echt onderscheidend, conform het beeldkwaliteitplan” zegt Wouter Timmers. “Het is een kleinschalig open gebouw met veel glas en hout; met zijn frisse uitstraling geeft het de locatie beslist aanzien. Een fraaie aanwinst voor de Harderwijkse skyline. De buurtbewoners laten de plek het liefst open en dat begrijp ik helemaal, maar dat is geen reële optie. Dit markante gebouw voegt naar onze mening veel kwaliteit toe aan deze plek.”   “Daar komt bij dat het pand een mooie functie krijgt in de buurt”, vult Gert Breman aan. “De exploitatie komt in handen van Grand Café de Liefde, een bijzonder sympathieke onderneming. Zie het maar als een fijn café met een hele lage drempel. Een club die verbinden als lijfspreuk heeft. Een aanwinst voor Harderwijk, maar zeker ook voor de buurt.”   Timmers en Breman zeggen zich geen zorgen te maken over de vergunningprocedure, want het beoogde pand valt helemaal binnen de bepalingen van het bestemmingsplan. Toch willen zij graag het gesprek aangaan met de bezorgde buurtbewoners. “Het zou mooi zijn als we de bezwaren en de ongerustheid kunnen wegnemen. Hoe leuk is het om te werken aan een project waarover uiteindelijk iedereen positief is?”

09 Juli 2018 Lees meer

Vervoer uit-en-thuis

Een aanbieding voor álle mensen die in zorgcentra van Harderwijk wonen, die niét afhankelijk zijn van een rolstoel en dus in een ‘gewone‘ personenauto vervoerd kunnen worden...

Volgend weekend zijn de AALTJESDAGEN! Op zondag 10 juni is er (vanaf 16.00 uur) heerlijke Jazz muziek op het terras van Markt 7 in het Hortuspark. Het kersverse Marius van Dokkum museum (in de historische snijkamer van de Gelderse Academie) is dan ook nog open tot 17.00 uur. Grand Café de Liefde verzorgt die middag graag KOSTELOOS UW VERVOER UIT-EN-THUIS zodat u desgewenst beide kunt bezoeken. Wilt u gebruik maken van dit aanbod meld dit dan via: Suzanne van Harten app/nulzes 0615602961 email suzanne@cafedeliefdeharderwijk.nl

10 Juni 2018 Lees meer

Ontdek je liefdestaal

03 Juni 2018 Lees meer

Help Suzanne met de Marathon!

No joke! Suzanne gaat op 4 november 2018 de Marathon van New York lopen voor Grand Café de Liefde!

"Lopen voor De Liefde is prachtig, maar het is ook wel even écht afzien: ik ben helemaal geen langeafstandloper, dus ik moet keihard trainen. Daarom kan ik best wat support gebruiken!"

Bekijk het promotiefilmpje Morele support natuurlijk welkom, maar ook materiële support. Met mijn idiote idee om de Marathon van New York te lopen wil ik aandacht vragen en geld ophalen voor Café De Liefde. Een geweldige kroeg waar je als mens rijker van wordt. We zijn nu al actief met On Tours in Harderwijk en volgend jaar gaan we open op onze eigen locatie. Daar wil ik me persoonlijk voor inzetten. De inrichting van het pand kost veel geld en we hebben ook startkapitaal nodig. Wat kun je doen? Je kunt sowieso sponsor worden van Café de Liefde of Tientjeslid.   Je kunt ook mijn loopactie ondersteunen. Dat helpt me echt om nu te trainen én op 4 november om de finish te halen. Doe je mee? Je kunt me ondersteunen per kilometer (die ik op 4 november loop) of met een finishbedrag (dus alleen als ik de finish haal). Stuur even een berichtje naar info@suzenzo.nu, app me op (+31) 6 15 60 29 61 of stuur een messenger bericht via facebook  Ik zet je graag op de lijst. Ontzettend bedankt!  

02 April 2018 Lees meer

Kerk in de Kroeg

Spreker Theo Tomassen was zeer inspirerend. Het was niet niet te begrijpen!

De kerk in de kroeg van GrandCafé de Liefde, zondag 18 maart  in Markt7, sloeg enorm aan. De terrasstoelen waren niet aan te slepen en bijna elke vierkante meter was bezet. Initiatiefnemer van Grand Café de Liefde, Teun van Garderen, was blij verrast. “Ik zie ook weer allemaal nieuwe gezichten. Bij alles wat we doen, groeit de groep iets groter en alles wat we organiseren, trekt weer ander publiek. Een kerk in de kroeg is natuurlijk heel iets anders dan een whiskyproeverij of een live muziekavond.” Het was uiteraard geen regulier kerkbezoek, daar wordt tijdens de ‘preek’ geen bier en wijn geserveerd, maar inspirerend was het wel. Spreker Theo Tomassen bracht korte, persoonlijke verhalen, geïllustreerd met mooie muziekfragmenten.  Het waren verhalen over geloof en leven. In een van de verhalen ging het over de schijnzekerheden van het geloof. “Als traphekjes, babyfoons en zijwieltjes. Als je maar bidt voor het eten, niet liegt en lief bent voor elkaar, doe je het goed. We zijn de essentie van het geloof, de vrijheid waar Jezus voor staat, kwijt geraakt. God wordt gezien als een boeman die ergens in de hemel zit te turven hoe vaak wij vergeten te bidden. Bij Jezus geen of, als of maar. Hij houdt van jou. Punt. Uit. Klaar.” Het publiek was gemêleerd, jong, oud en ergens daar tussen in. Voor Hette Maaijen (20) was het een succes. “Ik vond het heel vet. Herkenbaar en super laagdrempelig. Mooie verhalen met een goede opbouw, geniaal in eenvoud. Je kunt het niet niet begrijpen.” Ook voor Tim Feijnenbuik (23) was het een mooie middag. “Inspirerend en lekker praktisch. De verhalen hadden betrekking op alledaagse dingen. De muziek tussendoor waren momenten van bezinning en waarschijnlijk is het nu zo dat je de muziek niet meer kunt horen zonder terug te denken aan deze middag, maar dat is helemaal oké. Wat Hette zegt is waar, het is niet niet te begrijpen. De verhalen krijgen diepgang doordat ze je aan het denken zetten. Mooi.”

19 Maart 2018 Lees meer

Onze nieuwe locatie

Na jaren te hebben geantwoord dat Grand Café de Liefde nog geen eigen pand heeft op de vraag ‘waar we zitten‘, kunnen we nu blij en dankbaar zeggen dat het een kwestie van tijd is...

Onze achterban weet dat we eerder op dit punt waren, maar helaas bleek deze locatie toen toch niet voor ons bestemd. Dankzij een investeerder met de hoogste bieding op een bouwlocatie voor een markant pand aan de boulevard/Waterfront en het feit dat hij Grand Café de Liefde een warm hart toedraagt, lijkt er nu écht van te komen! We hopen je snel eerste beelden te kunnen laten zien en meer informatie te kunnen geven, maar voor nu moet je het nog even met deze toezegging doen...  

22 November 2017 Lees meer

Inspiratie opdoen

Het team van Grand Café De Liefde ging op een vrijdagavond medio september 2017 naar Amsterdam ‘inspiratie opdoen‘.

We begonnen met een bezoek aan Eetcafé De Avonden om alle informatie te vergaren over en kennis te maken met deze pioniersplek en werden daar als nieuwkomers erg welkom geheten. Hier wordt elke zondag een meeting gehouden met de uiteindelijke intentie aandacht te geven en liefde te delen. Deze avond werden er vooral drankjes gedeeld:) En met onze rode outfits aan aandacht ook geen gebrek. Ideale opening voor gesprekken over het waarom en het hoe.  Daarna op naar de Bijlmer naar Brouwerij Kleiburg waar we én een rondleiding kregen door de brouwerij én een hapje hebben gegeten. Je moet het weten te vinden, maar wát een bijzondere plek. Via een tussenstop op de Zuidas met leuke gesprekken met expats die hier vrijwel elke vrijdag een drankje doen,  op zoek naar aandacht, nog even door Amsterdam Centraal voor café Dwaze Zaken, waar we eigenlijk té laat aankwamen om nog iets van sfeer mee te pikken. Maar wat een interessante inrichting en stijl! Al met al een leuke avond. Voor herhaling vatbaar, dus als je een keer mee wilt...  

11 Oktober 2017 Lees meer

Jaarlijkse Nicky‘s BeachVolleybal toernooi

Grand Café de Liefde gaf net als in 2016 op de laatste zondag van augustus 2017 acte de présence bij het jaarlijkse Nicky‘s BeachVolleybal toernooi. Het weer was een stuk beter, maar datzelfde gold voor de prestaties van ons team; deze keer zelfs gewonnen wedstrijden erbij!

Mede dankzij een perfecte organisatie en alle supporters die ons kwamen aanmoedigen, soms zelfs in rood pak, was het een super geslaagde dag. We doen volgend jaar graag weer mee. Mocht je ons team dus volgend jaar willen versterken...  

10 Oktober 2017 Lees meer